Jacob Dahlstrup: DIALOGUE ON THE TIDES

Titlen på udstillingen, er baseret på Galileo Galilei's bog "Dialogo Del Flusso e Reflusso del Mare" (1632). I bogen formidler Galilei i en fiktiv dialog sine teorier og astronomiske opdagelse, der underbyggede det heliocentriske verdensbillede med solen som universets centrum, modsat det daværende geocentriske verdensbillede med jorden og mennesket som universets centrum.
Galilei forsøgte at bevise jordens rotation med havets tidevand som hovedargument. På trods af hans store fascination og detaljerede observationer af månen, magtede han paradoksalt nok ikke at fatte månens store betydning for livet på jorden. Galileo bliver dog i dag anset som en af de vigtigste figurer inden for astronomien. Blandt hans opdagelser er Jupiters måner og ved at udvikle nye værktøjer som f.eks. teleskopet, blev han kendt for sin eksperimenterende tilgang til at nå stjernerne.

Udstillingen er bygget op med Galilei som det tematiske og symbolske centrum, hvorom dialogen kredser i et astronomisk og geometrisk formsprog. I udstillingens værker er det grundmaterialet, det håndgjorte papir, der spiller en central rolle. Papirværkernes struktur rummer ofte en stoflighed, der opbygges igennem en fysisk bearbejdning. Papiret bearbejdes med grafitstøv, slibes med sandpapir og præges med tatoveringsnåle i en eksperimenterende proces, hvor toner og konturer til sidst danner rammen for motiverne. Disse spænder fra nutidige videnskabelige observationer, geometriske papirobjekter til matematiske modeller, der i renæssancen blev konstrueret i jagten på en guddommelig geometri.
Den guddommelige geometri blev anset som nøglen til universets mysterium.

Jacob Dahlstrup, DK, 1985. Bor og arbejder i København.
Uddannet ved The Glasgow School of Art i Skotland, BFA Painting & Printmaking, 2007-2010.

Modtog KE-Prisen på Efterårsudstillingen 2010. Igennem The Catlin Guide (London) blev han I 2010 udnævnt blandt de “20 most Promising Young Artists” i Storbritannien. Siden da har Jacob Dahlstrup udstillet på en lang række gallerier i ind og udland. Jacob Dahlstrups værker er repræsenteret på The Davis Museum, i Massachusetts, USA. Hans værker er fornyligt inkluderet i større udgivelser af kunstpublikationer, så som The New Tattoo (Gestalten, Berlin) Paperworks (Gingko Press, Kina) og ArtNEWS (New York). Udstillingen hos Mohs Exhibit er Jacob Dahlstrups 3. solo udstilling i Danmark.